Concertul arată dorinţa oamenilor de a se uni, de a fi împreună

Mă fascinează mereu când văd ceea ce se întâmplă la un concert, în special la unul ţinut de un artist sau o trupă foarte cunoscute. Înainte de a înţelege gândurile pe care vreau să le împărtăşesc cu voi în acest articol aş vrea să vizionaţi acest mic film în care Robbie Williams cântă live pe o scenă în Knebworth, undeva în nordul Angliei. Fiţi atenţi, atenţi mai ales în partea de sfârşit.

 

La concert erau câteva sute de mii de oameni, toţi veniţi cu un singur gând: să-l vadă, să-l asculte şi să se bucurie de prezenţa pe scenă a lui Robbie Williams, o voce inconfundabilă în Marea Britanie şi în lumea întreagă. O mare de oameni să vadă o singură persoană.

Toţi vrem atenţie din partea lumii, toţi vrem să fimi iubiţi şi tânjim după afecţiunea celor din jurul nostru. Acesta e unul din motivele pentru care tinerii vor să ajungă vedete: pentru că ochii lumii întregi se vor îndrepta către ei. Suntem creaţi de Dumnezeu pentru a trăi în comuniune, mereu unii cu alţii, nedespărţiţi, legaţi prin nevoi unul de celălalt.

Chiar şi cel mai mândru om din această lume are nevoie de cei din jurul lui pentru a-şi putea arăta inteligenţa, bogăţia, puterea, carisma şi talentul lui. Niciun om nu vrea să trăiască singur, pentru că duhul care-l ţine în viaţă pe om este Duhul lui Dumnezeu, Duhul Sfânt, care este mereu în comuniune de iubire cu Tatăl şi Fiul. Astfel dacă Duhul Sfânt iubeşte pe Tatăl şi pe Fiul atunci aceeaşi deprindere ne-o va insufla şi nouă. Harul lui Dumnezeu din noi ne face să iubim şi să cerem iubire de la ceilalti oameni, făcându-ne să nu suportăm singurătatea.

Deşi de multe ori la un concert pare că fanii sunt copleşiţi de reprezentaţia celor de pe scenă, totuşi vă spun cu siguranţă că sentimentele unui artist care are în faţă oameni întinşi până la linia orizontului sunt mult mai puternice decat cele ale fanilor. Ce-şi poate dori cineva mai mult…?

Fiecare cuvânt, fiecare gest al lui Robbie Williams îi încânta pe fani…Toţi iubeau un singur om, împreună aveau acelaşi gând, erau copleşiţi de vocea şi reprezentaţia lui. Gândiţi-vă ce era în inima lui. Toţi îl priveau, toţi îl aclamau, toţi îl iubeau….

El primea toată atenţia, strigătele venite chiar din adâncul inimii lor si toate se uneau în el. Toate luminile erau concetrate asupra lui ca şi cum în acea seară doar el era cel mai important.

Foarte puţin oameni din lumea aceasta ajung să trăiască acest sentiment extraordinar. Primind atâta atenţie, vazând acest vidoeclip relaxat în scaun acasă, mi se ridică părul pe mână şi mă emoţionez la uralele zecilor de mii de fani.

La un moment dat Robbie Williams strigă cu ochii închişi, trăind unul dintre cele mai frumoase momente ale vieţii lui :

„Hello, Hello, Is it anybody out there….?” (Hello, Hello, este cineva acolo…) cerşind astfel strigătele fanilor, hrănindu-se cu ele, dar totodată oferind fanilor vocea inimii lui…

La sfârşit este copleşit, izbucnind subtil în plâns, după care strigă iarăşi: „I just wanna feel real love….” (vreau să simt dragostea adevărată…).

Da! dragostea desăvârşită este dragostea tuturor unora faţă de alţii. Cu cât sunt mai mulţi implicaţi cu atât sentimentul este mai puternic.

Prin toate acestea videoclipul confirmă ceea ce spunea Sfântul Irineu:

„Dumnezeu S-a facut om, ca omul sa poata deveni dumnezeu.”

Omul are în el setea veşniciei, dorinţa puternică de a primi atenţia întregii lumi, de a fi iubit de toţi odată, şi de a fi în centrul tuturor. Dar în acelaşi timp omul vrea să se şi dăruiască, să dea ceva din el pentru a contribui la unirea celor care-l privesc. În gândirea sfinţilor părinţi lucrurile sunt aproape la fel cum le-aţi văzut pe scenă, doar că pe scena mantuirii va urca fiecare om iar slava de care se va bucura fiecare nu va fi omeneasca ci dumnezeiasca.

În împărăţia cerurilor vom fi toţi într-un gând, iubindu-l pe Dumnezeu, şi iubindu-ne prin El unii pe alţii, la fel cum fanii îşi împărăşesc afecţiunea prin vedeta lor, prin persoana care-i fascinează şi care-i uneşte la acel concert. Concertul arată dorinţa oamenilor de a se uni, de a fi împreună, dar toate astea tot printr-o persoană. Hristos Domnul îi uneşte pe toţi oamenii în El, oferindu-le toată dragostea, puterea şi afecţiunea. Hristos Domnul ne adună pe toţi lângă El aşa cum o vedetă şi-adună fanii în faţa scenei pentru a le oferi tot ce are mai bun.

Spre deosebire de orice vedetă Iisus Hristos este şi Dumnezeu, iar când vorbim de a oferi tot ce are El mai bun, nu există nicio o limită. El ne poate oferi totul. Spre deosebire de un artist care caută să acumeleze toate laudele şi aclamaţiile pentru sine însuşi, Hristos Domnul se smereşte pe Sine şi dă din slava Lui tuturor oamenilor. El împarte har peste har din măreţia Lui celor ce-l căută şi-L cinstesc. El este vedetă pentru binele nostru şi nu pentru al Lui. „Concertul” la care ne invită El nu este unul de câteva ore ci se întinde în veşnicie.

Avem nevoie de cineva care să ne unească aşa cum în acele momente, în Knebworth, fanii aveau nevoie de Robbie Williams pentru a fi toţi împreună. Toţi cântau într-o voce versurile melodiilor cântate de el, ca şi cum ei ar fi fost pe scenă şi el doar un spectator. Ei cântau şi el îi admira, schimbând de bună voie locurile, împărtâşindu-se şi ei fanii, de atenţia lui, ca şi cum el ar vrea să impartă tot cu ei, slava pe care o primea de la fani.

Omul nu poate trăi fără să iubească şi să fie iubit, fără să dăruiască şi să primească în dar.

Atât de multe lucruri putem înţelege din ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Creaţia şi lumea întreagă strigă despre existenţa şi iubirea lui Dumnezeu…trebuie doar ca noi s-o auzim şi s-o vedem.

Probabil ştiţi cine şi ce ne întunecă vederea şi ne îngreuiază auzul… aşa ca nu vă mai spun 🙂

Şi nu uitaţi ! Căutaţi să vă cumpăraţi bilete la concertul cel mare, din împărăţia cerurilor !

(Claudiu Balan)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: